Šola

 
13. 3. 2011

Andrej Gelasimov : LETO PREVAR

Leto prevar je mladinski roman, ki pripoveduje o enem letu v življenju najstnika Sergeja (Serjože) in ima štiri dele: Pomlad, Poletje, Jesen in Zima. Serjožev oče, novopečen ruski bogataš, najame mladega fičfiriča Mihaila (Mišo), da bi Serjožo odtrgal od računalnika in ga, kot povzame Miša, naučil piti, tepsti se … Skratka, da bi iz njega naredil človeka. Za Mišo je to sanjska služba, vendar se kmalu izkaže, da ima tudi manj prijetne strani: Serjožo je treba nadzirati, saj ima oče zanj svoje načrte – poročil naj bi se s hčerjo njegovega italijanskega poslovnega partnerja. A Serjoža že ima dekle, Marino, ki je podobna njegovemu idolu, igralki Audrey Hepburn. Vendar tudi Miša že prav kmalu podleže njenim čarom in ta ljubezenski trikotnik sproži presenetljive zaplete, v katerih ne manjka niti gangsterjev, orožja in divjih voženj po Moskvi.
Bralec si sam sproti sestavlja zgodbo, ki jo izve predvsem iz dveh ne povsem nepristranskih in verodostojnih virov – iz Miševega pripovedovanja in Serjoževih dnevnikov.

Vir : http://www.modrijan.si/slv/Knjizni-program/Knjizni-program/Knjige/Bralec/Leto-prevar

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.