Šola

 

14. 1. 2011 je potekala v dvorani Državnega sveta Republike Slovenije že III. redna seja dijaške organizacije. Kot predsednica dijaške skupnosti na naši šoli sem se je udeležila tudi jaz.

Okoli desete ure zjutraj se je tako pričela seja, na kateri smo najprej prisluhnili poročilu predsednika in predsedstva DOS. Po kratkem in jedrnatem poročilu je predsedstvo imenovalo volilno komisijo, ki je kasneje preštela glasove kandidatov za svetnike Sveta DOS. Predstavilo se nam je 6 mladih nadobudnih dijakov, katerim smo kasneje lahko namenili svoj glas. Po preštetju glasov pa je predsednik DOS-a predčasno prekinil sejo, saj so na pobudo predsedstva lahko vsi polnoletni odšli oddat svoj glas proti malem delu na Mestno občino Ljubljana. Tako bodo novoizvoljeni svetniki Sveta DOS znani na naslednji redni seji.

Torej ostali, ki še nimamo volilne pravice oz. tisti, ki niso hoteli oddati svojega glasu, pa smo se odpravili po prelepi sončni Ljubljani. Ob drugi uri popoldan je sledil odhod proti Celju, kjer nas je pričakalo malce bolj oblačno vreme, a smo kljub vsemu ostali nasmejani, saj je bil vendarle petek.

 

Daša Mikša – Pušnik

predsednica Dijaške organizacije SZŠC

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.