Šola

 

19. 11. 2010 je v Ljubljani potekala II. redna seja Dijaške organizacije Slovenije, katere sem se kot predsednica dijaške skupnosti Srednje zdravstvene šole Celje udeležila tudi jaz.

Beseda je najprej tekla o študiju v tujini, predvsem o izbiri in poteku študija. Vse zainteresirane in znanja željne vabijo k ogledu spletne strani, kjer si lahko pridobijo ustrezne informacije.

Zatem pa smo se posvetili predstavitvi kandidatov za svetnike. Izmed sedmih kandidatov smo izvolili le dva svetnika, in sicer Domna Candutija in Tilna Tomazina. Tako bosta gimnazijca pomagala pri izvrševanju odločitev parlamenta in drugih organov Dijaške organizacije med dvema sejama. Po potrditvi novo izvoljenih svetnikov smo nadaljevali z dnevnim redom, kjer smo se dotaknili pereče teme in sicer problematike štipendiranja, ki bi jo naj v prihodnjem šolskem letu natančneje opredelil nov zakon.

Posvetili smo se tudi slovenskim šolam v Trstu, kjer so v minulem tednu dijaki le-teh protestirali. Na podlagi predstavitve in podanih slik smo se lahko strinjali, da so možnosti za delo v slovenskih šolah v Italiji zelo slabe.

Tako smo po štiriurni debati zaključiti drugo redno sejo ter se poslovili v upanju, da si bomo ob naslednjem srečanju lahko podali prijetnejše informacije. Odhod proti ljubi Štajerski pa je žal kar hitro minil, saj je pogovor prijetno stekel z mariborskimi in prleškimi dijaki.

Daša Mikša – Pušnik, predsednica

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.