Aktivnosti na šoli

 
16. 10. 2016

Ob svetovnem dnevu hrane 2016

Svetovni dan hrane obeležujemo vsako leto 16. oktobra.

Ta dan je namenjen razmišljanju o hrani in prehrani vsakega posameznika. Prav bi bilo, da to ne ostane le en dan, ampak teden, mesec, leto, leta …

Naše podnebje se spreminja. Tudi prehrana in kmetijstvo bi se morala, je vodilo letošnjega svetovnega dne hrane.

Eno največjih vprašanj, povezanih s podnebnimi spremembami, je zanesljiva preskrba s hrano.

Zaradi višjih temperatur, globalnega segrevanja in s tem naraščajočo frekvenco naravnih nesreč, ostaja vedno več ljudi  (npr. kmetov, ribičev, pastirjev) brez možnosti pridobivanja oziroma predelave hrane.

Svetovna populacija skokovito narašča in naj bi do leta 2050 dosegla že 9,6 milijard. Posledično narašča tudi potreba po večji pridelavi hrane, zato se mora kmetijstvo prilagoditi podnebnim spremembam in postati bolj produktivno in trajnostno naravnano. To je edini način, da zagotovimo dobrobit ekosistemov ter zmanjšamo škodljive emisije.

Trajnostna pridelava hrane pomeni, da privzamemo prakse, ki omogočajo, da na enaki površini pridelamo več, z manj sredstvi in premišljeno rabo naravnih virov.

Naj bo letošnji svetovni dan hrane vzpodbuda za vse nas, da bomo spoštljivo in odgovorno ravnali s hrano in se zavedali, da hrane morda nekoč v prihodnosti ne bomo več imeli v izobilju.

Torej, do hrane se obnašajmo  ODGOVORNO in SPOŠTLJIVO!

Vaše poslanstvo je med drugim tudi v tem, da ozaveščate ljudi o zdravih prehranjevalnih navadah in s tem pomembno prispevate k izboljšanju zdravja in splošnega dobrega počutja.

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.