Aktivnosti na šoli

 
3. 1. 2011

Mežek izbral dijakinjo naše šole

Mežek izbral Celjsko dijakinjo

V dneh pred božično-novoletnimi prazniki, nam je Aleksander Mežek na šolo sporočil, da je bilo delo avtorice DOMINIKE ČEDE vključeno v dizajn ovitka CD izdaje ´Podarjeno srcu´. Dominika je dijakinja 1. KT (program kozmetični tehnik) Srednje zdravstvene šole Celje. Od Mežka je dobila CD in posvetilo z njegovim podpisom. Avtorica je bila nad izborom izjemno presenečena, hkrati pa zelo vesela, kajti njena slika se bo pojavljala v vseh CD-jih Aleksandra Mežka.

Urad RS za komuniciranje je izdajo uporabil za promocijo praznovanja 20. obletnice samostojne Slovenije. Zgoščenka je bila priložena tudi reviji ´Sinfo´ (informativno-promocijski reviji Urada).

Kaj se je pravzaprav dogajalo?

Mežek je obiskoval  osnovne  in srednje šole po Sloveniji ter sodeloval z učenci in dijaki za pomoč pri projektu Podarjeno srce. Vsak posameznik določenega razreda je izdelal ilustracijo oz. risbo na njegovo pesem.

Na naši šoli smo lahko dijakinje 1. letnika kozmetični tehnik poslušale Aleksandrovo pesem v izvedbi – Prijatelju. Dijakinje smo imele dve šolski uri časa, da vsaka posameznica ustvari svojo lastno umetnino, ki predstavlja prijateljstvo. Na večini risb so se pojavljali srčki, ki so simbol ljubezni ter prijateljstva, spet druge so uporabljale preprosti kontrast barv in se izražale s toplimi ter hladnimi barvami. Vse smo se sprostile ob njegovi pesmi ter se prijetno zabavale v njegovi družbi. Uri sta potekali sproščeno in kljub zaspanemu vremenu smo v našem razredu čutile veselo vzdušje. Pri likovnem ustvarjanju nam je pomagala profesorica umetnosti, Petra Pižmoht. Za dobro razpoloženje je skrbel profesor glasbe, Nino Šloser.

Petra Mrzdovnik, prof.

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.