Aktualno

 

V šolskem letu 2012/13 srednje šole nadaljujemo z izvajanjem koncepta vzgojno-izobraževalnega dela z nadarjenimi dijaki, kar pomeni nadaljevanje uresničevanja posebne skrbi za nadarjene v slovenskem šolskem sistemu.

Eden od načinov prepoznavanja nadarjenih dijakov je ta, da prepoznamo nadarjene dijake, ki so pri nas že všolani in so bili kot nadarjeni identificirani v osnovni šoli. Zato vsako leto pozovemo dijake, da prinesejo dokazila o odkriti nadarjenosti iz osnovne šole, poročila o področjih prepoznane nadarjenosti ali dokazila o prejemanju Zoisove štipendije. V srednji šoli imamo tudi možnost, da na novo prepoznamo nadarjenost, in sicer nam to omogočata druga dva načina prepoznavanja: s pomočjo ocenjevalnih lestvic in testiranjem ali preko doseganja visokih rezultatov na tekmovanjih. 

Trenutno imamo na šoli nekaj čez šestdeset že prepoznanih nadarjenih dijakov, za katere smo pripravili katalog dejavnosti, ki si ga lahko ogledate tukaj.

Dijake vabimo, da se vključite v ponujene aktivnosti. Lahko se odločite za poglabljanje enega ali več predmetnih področij znotraj rednega kurikula in/ali izberete eno ali več obogatitvenih dejavnosti, ki se odvijajo izven rednega pouka.

Prijave zbira koordinatorica dela z nadarjenimi Andreja Grobelšek v tednu od 12. do 16. 11. 2012 v pisarni šolske svetovalne službe. Vsi nadarjeni dijaki, ki se boste odločili za poglabljanje ali katero od obogatitvenih dejavnosti, boste ob prijavi dobili še obrazec za pisno soglasje staršev o spremljanju razvoja nadarjenega dijaka in  informacije o pripravi individualiziranega programa.

Za dodatna pojasnila se lahko obrnete na koordinatorico na telefonski številki 03/428 69 33 ali se oglasite v pisarni šolske svetovalne službe. 

Priporoči prijatelju: 

Datoteke

2012_13_Katalog_nadarjeni.pdf
2012 13 Katalog nadarjeni
[.PDF B, 316 kB]
 
 

Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.