Aktualno

 

Spoštovani starši,

v sredo, 18. aprila, so se tudi številni zaposlenih v slovenskih vrtcih, šolah, kulturnih ustanovah in raziskovalnih zavodih pridružili stavki zaposlenih v javnem sektorju, da bi izrazili nasprotovanje varčevalnim ukrepom, ki pomenijo začetek razgrajevanja socialne države, ki bi jo občutili vsi državljani in državljanke: mladi, upokojenci, zaposleni v zasebnem in javnem sektorju.Kot smo se že pred stavko, se vam tudi tokrat iskreno opravičujemo za vse nevšečnosti in težave, ki smo vam jih morebiti povzročili s stavko. Kljub redkim skrajno negativnim odzivom s strani staršev smo od večine njih dobili odkrito in neposredno ali pa vsaj tiho podporo vsemu, s čimer si prizadevamo ohraniti vrednote javnega šolstva in dostopnost enakopravnega izobraževanja in vzgoje.

Verjamemo, da smo s stavko, ki je bila uperjena zgolj proti nepravičnim vladnim ukrepom, povzročili skrbi tudi vam. A stavka je bila potrebna, da odločevalcem jasno pokažemo, kako trdno zagovarjamo načela socialne pravičnosti, kakovostnih javnih storitev in enakih možnosti dostopa do njih za vse državljane. Zagotavljamo vam, da ob naših dejanjih in prizadevanjih vedno mislimo na otroke, ki ste nam jih in nam jih boste še zaupali.Ponovno se vam opravičujemo za morebitne nevšečnosti in se iskreno zahvaljujemo za razumevanje.
Lepo vas pozdravljamo.

Glavni stavkovni odbor SVIZ

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.