Aktivnosti na šoli

 

Dijaki in profesorji Srednje zdravstvene šole Celje so pripravili svoj 1. Dobrodelni valentinov koncert, s katerim so napolnili dvorano Narodnega doma v Celju (14. 2. ob 18 uri). Na koncertu je vladalo sproščeno vzdušje ob razgibanem glasbenem programu, ki je temeljil na popularni glasbi in je zajemal tako tuje kot domače skladbe različnih žanrov, od slovenske popevke in rockovskih balad, do rapa, beatboxa in afriškega bobnanja. Na odru so se zvrstile različne zasedbe, od šolske vokalne skupine GLOG, do posameznih solistov in inštrumentalistov, v katerih so sodelovali dijaki različnih letnikov in profesorji.

Rdeča nit koncerta je bila ljubezen - tako v smislu zaljubljenosti kot čustva, kakor umetnosti ljubezni, ki seže globje v srce in vključuje sočutje in dobroto. Na pobudo dijaka, vodje dobrodelne akcije Pomagajmo Maju, Milana Ninića in še nekaterih dijakov 4. letnika (Gledališke skupine Srednje zdravstvene šole Celje) so koncertu dodali dobrodelno noto. Odločili so se namreč, da bodo prostovoljne prispevke (zbrali približno 1140 €) zbrane na koncertu v celoti namenili triletnemu dečku Maju Crkvenjašu iz Kranja, ki se je rodil s hibo mielomeningokela, za katerega že zbirajo zamaške. Maj je bil tudi na koncertu. S svojo pristnostjo in otroškim nasmehom je vsem prisotnim in nastopajočim vlil veliko pozitivne energije.

Mentorji prireditve so bili profesorji: Nino Šloser, Petra Mrzdovnik, Mojca Gorjup in Alneka Košec Klarič. 

Pomagali pa so še nekateri profesorji in zaposleni na šoli. Naj omenimo nekatere: Petra Pižmoht (scengrafija), Hana Mačkovšek Šloser (zunanja strokovna sodelavka za področje glasbe in oblikovanje celostne podobe nastopajočih) in Matej Koren (vsestranska tehnična podpora in fotografija). 

ZAHVALNO PISMO MAJEVIH STARŠEV (prejeli smo ga naslednji dan po koncertu):

Ko iščeš prave besede kako bi se zahvalil ljudem, ki so za nas naredili veliko lepega, jih pogosto ne najdeš. Opise občutkov bi lahko spesnil le poet.

Dragi prijatelji!

Veselje, srčnost in vaša dobrodelnost, ki ste nam jo izkazali na dan zaljubljenosti je neskončna pozitivna energija, ki nam daje več kot potrebne razloge, da sledimo zastavljenim ciljem in vsakodnevnim izzivom. Družba, ki tako močno izraža podporo in ljubezen do sočloveka, postavlja trdne in neomajne temelje medčloveških odnosov, na podlagi katerih lahko človek vsak dan premaguje težave z upanjem, da bo nekoč zmagovalec.

Včasih je zelo težko opisati vse občutke ob takih dejanjih, ki ste nam jih naklonili, saj žal ne obstaja veliko besed, ki bi imele tako globok pomen, kot jih čutimo mi ta trenutek in to vse zaradi vas, dobrih ljudi.

Hvala iz srca,

Maj, mami Melita in tati Aljoša 

Zapisala: Nino Šloser in Petra Mrzdovnik
Foto: Matej Koren in Luka Šavora

         SODELUJOČI DIJAKI:

 

1.A

Tjaša Goropevšek

 

Larisa Jerot Gorenak

 

Gašper Letonje

 

Florjan Mirdita

 

Almir Softić

 

Janja Strahovnik

 

Katja Špacapan

1. B

Maša Grejan

 

Lucija Novak

 

Ana Sajovic

1. C

Nika Gorišek

 

Pija Hren

1.D

Leja Grudnik

1. E

Patricija Detiček

 

Ana Rotovnik

1. FB

Alban Miftari

1. HB

Iris dedić

 

Dominik Ribič

2.A

Monika Mandelc

2. B

Vedran Ivič

 

Matic Oset 

2. C

Miha Boh

 

Vasja Jurišič

 

Nina Zdolšek 

2. E

Jan Čater

 

Nina Kidrič

 

Egzona Lutolli

 

Sara Polenšek

 

Martina Požek

 

Svetlana Prodanovič

 

Nives Žolger 

2. FB

Žiga Petraš 

2. KT

Sabina Šmid

 

Klara Kulovec

 

Nataša Šibanc 

3. C

Helena Bobik

 

Urška Oprčkal

 

Lea Perko

 

Tadeja Stožir

3. KT

Pia Kozmelj

4. B

Maša Cokan

 

Robi Jelen

 

Ana Knez

 

Kelly Kuzman

 

Urška Petek

 

Barbara Skutnik

 

Luka Šavora

 

Valerija Vasle

 

Denis Dovjak

 

Anja Lužar

 

Alja Jekoš

 

Kistina Knez

 

Tjaša Šantej

 

Tadeja Polutnik

 

Milan Ninić

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.