Aktivnosti na šoli

 
28.05.2012

Ganljiv zaključek akcije »Pomagajmo Maju!«

Na Srednji zdravstveni šoli Celje bomo konec meseca maja z akcijo »Pomagajmo Maju!« zaključili. Tako bomo zaključili z zbiranjem zamaškov na Celjskem in okolici.

V četrtek, 17. 5., pa so člani gledališke skupine z mentorico pripravili zaključno prireditev, kjer so za Maja in njegove starše, za vse sodelujoče, za vse ustanove, ki so zbirali zamaške, za predstavnike vseh razredov pripravili kulturni program, katerega je vodila članica gledališke skupine in dijakinja, Barbara Skutnik.

Poročilo o akciji je pripravil dijak in vodja akcije Milan Ninić. Na prireditvi so se s posebnimi zahvalami zahvalili vsem, ki so jim pri akciji pomagali in predali denar, ki so ga s prostovoljnimi prispevki zaposlenih in dijakov zbrali za Maja. Trenutek ganljivosti je nastopil, ko sta pred zbranimi spregovorila tudi Majeva starša in se zahvalila vsem, ki imajo tako veliko srce, da pomagajo tujcu. Po koncu prireditve je Maj tudi obiskal vse razrede. S svojim nasmehom, z otroško radoživostjo in prikupnostjo pa je poseben pečat pustil na vsakemu dijaku.

 »Ni težko ljubiti tiste, ki že prej ljubijo nas. Pomagati tujcu, celo otroku, ki ti ljubezen težko vrača, pa je večji izziv. A ko se ga lotiš, je trud poplačan, ko veš, da si storil prav, dobro, ljubezen. Občutek, ki ga zdravstveni delavec mora poznati in ga dobro pozna.«, nam je ob zaključku akcije povedala mentorica akcije, Petra Mrzdovnik.

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.