Aktivnosti na šoli

 
13. 12. 2011

13. SREČANJE UNESCO ŠOL SLOVENIJE

Ob dnevu človekovih pravic, ki ga praznujemo 10. decembra, smo se v četrtek 8. 12. 2011 dijakinje drugega letnika Monika Mijatović, Angelca Obu in Selma Omerović z mentorjem   g. Petrom Čepinom Tovornikom v Ljubljani v Koloseju udeležili 13. srečanja Unesco šol Slovenije, ki ga je organizirala Osnovna šola Jožeta Moškriča iz Ljubljane. Na tej prireditvi, ki se je začela ob 10.30 uri in trajala dve uri, je sodelovalo kar 49 ustanov iz vse Slovenije, poleg osnovnih šol tudi vrtci, srednje šole in posamezni zavodi. Osrednja tema letošnjega srečanja je bila prostovoljstvo – pravica vsakogar, kemija – Marie Curie. Leto prostovoljstva se je končalo 6. 12. 2011. Slogan letošnjega srečanja pa je bil »Prosta volja je najbolja«.

Prireditev se je začela z evropsko himno, sledila je še slovenska. Nato smo prisluhnili recitaciji pesmi Toneta Pavčka – Pravice. Nagovorila nas je ravnateljica OŠ Jožeta Moškriča, ga. Simona Kralj. S pevskimi nastopi so se predstavili Peter Vode, Anea Mercedes Anžlovar ter Sara Briški Sirman. Otroci iz vrtca Jelka so prikazali slovenske ljudske plese. OŠ Toneta Čufarja se je predstavila z igro, v kateri so ustanovili društvo PDL (pomagajmo drugim ljudem). Otroci iz OŠ Maksa Pleteršnika iz Pišec so izvajali živalske eksperimente. G. Ivan Leban, univerzitetni profesor, je s svojim pomočnikom izvedel nekaj kemijskih poskusov. Nato je imela govor ga. Vlasta Nussdorfer – ambasadorka prostovoljstva in ustanoviteljica organizacije Beli obroč, ki je med drugim poudarila, da je v tem letu prostovoljstva obiskala veliko slovenskih šol in da se ni bati, da bi pri nas prostovoljstvo izumrlo. Srečanje se je končalo s himno organizacije Unesco. Po končani prireditvi je sledilo polurno družabno srečanje, kjer so nas tudi pogostili.

Angelca Obu, 2. a
Peter Čepin Tovornik, dipl. zn., dipl. inž.

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.