Aktivnosti na šoli

 
11. 10. 2011

Finale projekta Euroscola - STRASBOURG

Po letošnji junijski zmagi med številnimi slovenskimi šolami smo se uvrstili v finale projekta Euroscola v francoskem Strasbourgu. Na ta dogodek smo se meseca septembra intenzivno pripravljali in težko čakali dan odhoda.

29. septembra smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti Franciji. Vozili smo se dolgih 13 ur. Med potjo je bila naša postojanka mesto Baden – Baden. Po ogledu mesta smo se nastanili v hotelu ˝Zur Blume˝ v kraju Scherzheim.

Petek je bil za nas najbolj naporen, saj smo bili cel dan v parlamentu. Ko smo se prebili skozi varnostno preverjanje, smo dobili zajtrk. Po zajtrku pa smo odšli v glavno dvorano, kjer so nas lepo sprejeli. Vsaka šola se je na kratko predstavila. Našo šolo je predstavila Maša Zavolovšek. Ob 13. uri nas je čakalo kosilo, med katerim smo igrali igro EUROGAME. Pri tej igri smo morali oblikovati ekipo s še tremi člani, vendar je moral biti vsak iz druge države. Odgovarjati smo morali na vprašanja o EU, ki pa so bila v različnih jezikih, kar je pomenilo, da so ti morali s prevodi pomagati predstavniki različnih držav, da si lahko odgovoril. V finale te igre je s svojo ekipo prišla tudi Maša Zavolovšek iz 4. C. Po kosilu smo delali v skupinah po deset dijakov. Tokrat pa si lahko imel pri sebi še nekoga iz svoje šole. Skupine so na koncu predstavile svoje delo.

Zadnji dan smo si ogledali mesto Strasbourg. Kupili smo spominke ter predvsem veliko slikali.

Našo šolo in državo smo kot edini Slovenci zastopali: Martin Bizjak, Selma Omerović, Anja Omerzu, Monika Mijatović, Tadeja Rezoničnik, Domen Rožej, Esmina Softić, Katja Šipek iz 2. A, Anja Bizjak, Monika Klančnik in Aldina Selimović iz 3. B, Sergeja Bevc, Anja Krošl, Pia Miklav, Daša Mikša-Pušnik, Nika Orešnik iz 3. KT, Maša Zavolovšek iz 4. C ter Anja Kliček, Teja Maček, Petra Ratajc in Eva Rezec iz 4. KTA, spremljali pa sta nas prof. Karmberger in prof. Čolovič.

Anja Bizjak

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.