Aktivnosti na šoli

 
4. 4. 2011

Projekt Začnimo dan zdravo

Med 18. in 21. 3. 2011 smo sodelovali s Poslovno–komercialno šolo Celje, kjer so se odvijali projektni dnevi na temo Začnimo dan zdravo.  

V petek, 18. 3., sta dijakinji 3. C razreda Maša Zavolovšek in Patricia Zebec z mentorico Polono Mrvič izvedle predavanje z naslovom Zdrav način življenja. Iz svojega  bogatega znanja o zdravju sta dijakom drugega poklicnega področja približale vsebine zdrave prehrane, gibanja, duševnega zdravja ter o škodljivosti uživanja alkohola, drog in kajenja. Poleg naštetih vsebin  so  poudarile tudi pomen počitka, smeha, sprostitve in pozitivne naravnanosti. Predstavitev sta zaključili z razpravo, kjer smo skupaj ugotovili, da vsi poznamo zdrav način življenja, a se dostikrat ravnamo prav obratno.  Prepričane smo, da večkrat ko poslušamo o zdravem načinu življenja, večja je možnost, da bomo tako tudi živeli.

V ponedeljek, 21.3.2011, pa so dijakinje 3. KTb razreda Lucija Horjak, Nataša Zvonar in Sara Ducman pod mentorstvom  Sonje Cesar izvedle delavnico na temo Od klasične masaže do ayurvede.

V prvem delu so dijakom približale pomen različnih vrst in tehnik masaže, predstavile pomen joge in meditacije, pomen razstrupljanja, zdrave prehrane, zeliščnih receptov in masažnih terapij. Poudarile so, da lahko  popolno harmonijo v telesu dosežemo le, če so telo, duša in um v popolnem ravnovesju. To pa dosežemo z zdravo in pravilno prehrano, jogo, meditacijo, masažo in razstrupljanjem. V drugem delu pa so dijaki po navodilih izvajalk in ob mediativni glasbi sodelovali tudi v delavnici s sprostitvenimi tehnikami. V zaključku delavnice je sledila razprava o nepoznanih alternativnih metodah in njihovih pozitivnih občutkih sproščanja. 

Mentorici Sonja Cesar in Polona Mrvič

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.