Aktivnosti na šoli

 
10. 12. 2010

12. tradicionalno srečanje Unescovih šol

Petek, 10. december 2010, dan človekovih pravic. Na ta dan je potekalo že 12. tradicionalno srečanje Unescovih šol iz vse Slovenije. Dogodka v svetovni prestolnici knjige – Ljubljani smo se udeležili tudi dijaki Srednje zdravstvene šole Celje in koordinatorica Unesca na šoli prof. Maja Antonič. Ob osmi uri zjutraj smo se z drugimi dijaki celjskih šol skupaj udobno namestili na avtobus ter se podali na pot proti glavnemu mestu, natančneje v ljubljanski Kolosej. Tamkaj so nas pričakali prijazni gostitelji, ki so nas lepo sprejeli in posredovali vse potrebne podatke za registracijo ob prihodu. Ob 10.30 uri se je začela prireditev, ki jo je letos organizirala Osnovna šola Jožeta Moškriča iz Ljubljane. Tema prireditve je bila knjiga, zato se je tudi vse vrtelo okoli knjig in branja.V dvourni prireditvi so se nam predstavili mnogi znani in pa tudi malo manj znani obrazi. Svoje spretnosti so pokazali učenci osnovnih šol, med drugim tudi celjska osnovna šola Frana Kranjca, impro gledališče gimnazije iz Nove Gorice, državna in mednarodna prvakinja na saksofonu, Hana Beus, mlada pevka Patricija Selan ter že priznana pevka Nina Pušlar, ki je zapela tri skladbe. Nagovorila sta nas tudi sam župan mestne občine Ljubljana, g. Zoran Janković, in nacionalna koordinatorica Unesca, ga. Melani Centrih. Zanimiv je bil tudi razgovor z znano novinarko in ljubiteljico knjig go. Manco Košir.

Za konec pa smo skupaj zapeli himno Unesca, s katero smo se, kot se spodobi, poslovili in si zadali, da se naslednje leto zopet srečamo ob dnevu človekovih pravic.

Daša Mikša – Pušnik, 2. kt

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.