Aktivnosti na šoli

 
20.05.2012

Leonardo da Vinci – Leipzig

V nedeljo, 29. 4. 2012, smo se prof. Marija Bec ter dijakinje Nika Orešnik, Pia Kozmelj in Daša Mikša Pušnik z letališča v Grazu preko Münchna odpravile na 14–dnevno izmenjavo dijakov v  Nemčijo v severozahodno mestno državo Saška, natančneje v mesto Leipzig.

V mesto trgovine, kulture, glasbe, učenja in arhitekture smo prispele v popoldanskih urah, od koder smo se odpravile na Beauty Forum v neposredni bližini centra mesta, kjer smo si ogledale razstavno mesto in nekaj stvari tudi nakupile. Sledil je prihod v hotel, ki je predstavljal naš dom za naslednjih 13 dni. Naslednje jutro nas je v pisarni agencije Wisamar sprejela gospa Nadja in nas seznanila s potekom dela in načina življenja v mestu Leipzig, nato pa smo skupaj s skupino dijakov iz Romunije odšli na voden ogled mesta. Ogledali smo si glavne znamenitosti samega mestnega jedra. V torek, 1. maja,  smo imele dela prost dan, saj na ta dan Nemci, prav tako kot mi, obeležujejo praznik dela. Dan smo izkoristile za potep po čudovitem živalskem vrtu, ki letos obeležuje že 134. obletnico ustanove. Naslednje delovne dni smo obiskale še poklicno šolo August von Parseval Bitterfeld, zgodovinski muzej, tekmovanje Beauty Cup Goitzsche, poklicno šolo Henriette Goldschmidt, Marianne Vergitsi studio for Reiki und Kosmetik, muzej sodobne umetnosti, Wella Studio Leipzig, umetni jezeri Kap Zwenkau in Cospuden, med drugim pa smo se udeležile tudi dveh medkulturnih večerov, kjer smo se družile s skupino dijakov iz Romunije in Litve.

Med izmenjavo je za nas skrbel tutor g. Richard, ki nam je približal nemško kulturo, jezik in način življenja. Ob koncu mednarodne izmenjave smo prejele dokument Europass, ki nam bo v pomoč pri nadaljnem izobraževanju doma in po svetu. Vesele smo, da smo lahko bile del te mednarodne izmenjave, saj smo si pridobile nove izkušenje na področju kozmetike, jezika in nasploh samega življenja. Na koncu pa bi se rade posebej zahvalile še ravnateljici ge. Katji Pogelšek Žilavec, pomočnici ravnateljice in hkrati razredničarki ge. Tanji Leskovšek, pomočnici ravnateljice ge. Ireni Kramberger, prof. nemščine ge. Urški Zakošek, prof. prakse ge. Mariji Bec ter mentoricama ge. Katarini Čolović in ge. Mojci Gorjup, da so nas dobro pripravile na izmenjavo in nas navdale z optimizmom, ko smo odšle v svet. Za zaključek pa še lahko dodamo Servus Leipzig!

Nika Orešnik, Pia Kozmelj in Daša Mikša Pušnik

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.