Aktivnosti na šoli

 

V okviru svetovnega dneva zdravja, ki ga obeležujemo vsako leto 7. aprila, je letos potekalo že 16. državno tekmovanje srednjih zdravstvenih šol Slovenije na temo »Motnje hranjenja« za program tehnik zdravstvene nege oz. zdravstvena nega in 8. državno tekmovanje za bolničarje/negovalce na temo »Nega in oskrba varovanca v domačem okolju«.

Dijakinje so tekmovale za priznanje Angele Boškin, ki velja za prvo izšolano medicinsko sestro pri nas. Tekmovanje je potekalo v petek, 8. 4. 2011, na Srednji zdravstveni šoli Slovenj Gradec, ki je bila odličen gostitelj.

Barve naše šole so ponosno zastopale Maša Zavolovšek, 3. c, Anja Poličnik, 4. c, Katja Pungartnik, 4. c, Teja Štih, 4. c in Karmen Seljak, 4. a pod mentorstvom gospe profesor Polonce Kačičnik in gospoda profesorja Petra Čepina Tovornika.

V programu bolničar/negovalec pa so svoje znanje dokazovale Katarina Užmah, 3. fb, Simona Galun, 3. fb in Špela Slapnik, 3. gb pod mentorstvom gospe profesor Marije Bec.

Da dijaki Srednje zdravstvene šole Celje niso od muh in da dobra pripravljenost s pravo mere sreče pusti tudi dobre rezultate, so dokazali z osvojitvijo priznanj.

Iz programa tehnik zdravstvene nege oz. zdravstvena nega je Karmen Seljak osvojila zlato priznanje, Anja Poličnik in Maša Zavolovšek sta osvojili bronasto priznanje, iz programa bolničar/negovalec pa je bronasto priznanje osvojila Katarina Užmah.

Vsem sodelujočim izrekamo javno pohvalo.

Peter Čepin Tovornik, dipl. zn., mentor
Polonca Kačičnik, prof., svetovalka

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.