Aktivnosti na šoli

12.03.2013

Eko krožek 2012/2013

V Eko krožek so  bili vključeni dijaki 1. in 2. in 3. letnikov. Letos nas je zelo razveselila velika udeležba  (53) dijakov. Do božičnega bazarja smo pridno pripravljali izdelke. Pakirali smo zelišča, začimbe, zeliščne soli in izdelovali čestitke. Pripravili smo tudi vse škatle za zbiranje zamaškov. V mesecu novembru smo obiskali Eko kmetijo Mesojednik iz Šmartnega v Rožni dolini. Mladi potrebujejo nenehen stik z naravo, saj jo lahko samo preko doživljanja tudi spoznavajo, občudujejo, varujejo in se k njej vračajo. Na kmetiji so doživeli lepe izkušnje, imeli priložnost videti krave slovenske pasme, zajce, konje, kokoši, pave . . .  Imeli so možnost okusiti EKO malico, ki jo je pripravil gostoljuben, prijazen, umirjen, gospodar.

Bil je prijeten dan, v okolju, kjer ima človek občutek, da se čas povsem ustavi in kjer življenje poteka veliko bolj sproščeno, umirjeno in skromno.

Za Miklavžev dan pa smo šli na Inštitut Jožefa Štefana, kjer smo doživeli fantastično kemijsko eksperimentiranje. Na božičnem bazarju so se naši izdelki dobro prodali in  zbrani denar smo podarili socialno ogroženim dijakom naše šole. Na informativnem dnevu smo se predstavili z Eko krožkom, kjer smo predstavili naše izdelke. Bodočim dijakom pa smo za srečo iz odpadnega materiala podarili štiriperesne deteljice.

Alenka Botolin, prof. bio. in kem.,
Marija Pučnik, inž. tekst. teh.,
mentorici Eko krožka

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.