Aktivnosti na šoli

 
27.09.2012

Poročilo iz biološkega tabora

Portorož od 21. 9. do 23. 9. 2012

Tokrat smo se podali raziskovat Primorsko.

Zbrali smo se pred šolo in pot nas je vodila skozi Notranjsko do Primorske, kjer nas je pričakalo čudovito modro nebo. Najprej smo si ogledali Luko Koper in bili navdušeni nad njeno veličino. Ogled je bil voden. Ustavili smo se na posameznih terminalih, kjer so nam razložili, kakšne dejavnosti izvajajo.

Po ogledu smo se peljali skozi Portorož proti Seči, kjer nas je čakalo kosilo in nato kolesarjenje po Parencani do Strunjana. Ogledali smo si Mesečev zaliv, vzpeli smo se na strunjanski križ in opazovali izredno lep razgled na Koper in Trst.

Naslednji dan smo se s kanuji odpravili proti gojišču piranskega brancina in gojišču školjk ter si ogledali soline. Seveda je med tremi ekipami v kanujih vladal tudi tekmovalni duh, tako da smo določili zmagovalno ekipo. Prijetno utrujeni smo se v popoldanskih urah udeležili delavnice Sredozemsko rastje in degustacija. Degustirali smo oljčno olje, olive, sir, suhe fige in suhe slive ter primerjali okuse. Nato pa smo opravili še delavnico Ekologija morja, kjer smo pogledali rastline in živali morja. Tam smo nabirali morski material in ga določevali po ključu.

Skoka v vodo seveda nismo mogli izpustiti, ker je temperatura morja bila prijetnih 22° C.

Zadnji dan smo se odpravili na pohod, se ustavili v fitnesu ob obali in se razgibali na napravah. Sledil je odhod in vožnja proti domu.

Mentorica: Polonca Kačičnik, prof.

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.