Aktivnosti na šoli

 
18.12.2012

Delovni glasbeni vikend GLOG-a na Pohorju

Od petka, 7. 12. do nedelje, 9. 12. 2012, se je 37 dijakov, ki ustvarjajo v GLOG-u, glasbenem krogu Srednje zdravstvene šole Celje, družilo v ustvarjalno delovnem vzdušju.

Odpravili so se namreč v CŠOD Planinka na Pohorju, kjer so pod mentorstvom profesorja Nina Šloserja pridno vadili. Pri delu z dijaki sta sodelovali tudi Hana Mačkovšek Šloser in Ljudmila Par, v soboto zvečer pa sta se pridružila tudi plesna učitelja Luka in Sabina iz Maribora, ki sta dijake in učitelje naučila nekaj plesnih korakov swinga.

Nekaj več o delovnem vikendu pa v spodnjem  sestavku pevke Ane Rotovnik iz 2. E.

CVETOČI GLOG NA ZASNEŽENEM POHORJU

Snežna pravljica, zimske norosti, pesmi in sanje.
Glasba, katere sleherna nota se širi v vsak posamezni atom naše galaksije.
Glasba, katera združuje in spleta tisočere drobnih vezi in nitk.
Skrita sled, ki ostaja pod plaščem zasneženega Pohorskega doma Planinka.
 Petek, 7. 12. 2012, bo za vsakega izmed nas, ki smo se udeležili intenzivnih pevskih vaj z vokalno skupino Glog pustil poseben pečat.
 Bila sta dva polna dneva druženja, zabave in čarobnih pesmi iz naših grl.
 Pesem, ki  je odmevala  po domu in je vsak dan zvenela bolj ubrano, je dosegla posebno mesto v naših srcih. Zvoki kitare, klavirja in bobnov, ki so zveneli še dolgo v noč, so ogreli naša srca in nas niso pustili same niti takrat, ko smo po Mini Ljubaviziji slavnostno zaključili pevski večer v soju plesnih korakov swinga pod vodstvom naših gostov Sabine in Luke.
Sneg, ki je neusmiljeno padal, pa nas je dodatno razveseljeval, kljub temu da se zimskim radostim nismo preveč  predajali.
Kljub temu pa smo čas, ki smo ga imeli, izkoristili v vsej svoji polnosti.
Velika zahvala gre seveda našim strpnim in strokovnim  spremljevalcem gospe Hani, gospe Ljudmili in gospodu Ninu, ki so nas bodrili in nas usmerjali na naši poti tega glasbenega doživetja, ter nam pomagali, da bomo zapeli ubrano v en glas.
Tako je spet prišel dan, ko smo se vrnili v dolino, vsak s svojo zgodbo in spomini, v rutino življenja, vedoč, da se kmalu spet srečamo.

Ana Rotovnik 2. e

Priporoči prijatelju: 

Najbolj sveže

 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.