Aktivnosti na šoli

15.12.2011

GLOG na Ptuju

V petek, 2. decembra,  nas je približno 30 dijakov Srednje zdravstvene šole Celje v šolo prišlo s kovčki, potovalkami, inštrumenti ... Ne, nismo se preselili v šolo, pač pa nas je čakal zelo pomemben konec tedna – odšli smo na intenzivne pevske vaje na Ptuj.

Okoli 12. ure smo sedli na avtobus in se odpeljali v center mesta Ptuj, v mladinski center Kurent, kjer nas je že pričakala upravnica doma in super kuharji s kosilom, ki so prijazno skrbeli za naše želodčke vse do nedelje. Po kosilu smo se namestili v sobe in za tri dni dobili nove sostanovalce, sočlane GLOG-a, ki smo jih nato še pobližje spoznali.

Nato pa s polno paro naprej.

Mentorja Nino Šloser in Ljudmila Par s pomočjo Hane Mačkovšek Šloser, ki se ji ob tem iskreno zahvaljujemo za čas, potrpljenje in pomoč, sta nas že takoj sklicala v prostor, v katerem smo preživeli večino vikenda. Začeli smo z upevanjem, razgibavanjem, dihalnimi vajami in seveda z novimi pesmimi. Na našem seznamu je precej zanimivih pesmi od afriških, angleških, slovenskih poznanih in tudi manj poznanih. Ampak da vam ne izdamo vsega – pridite nas poslušat! S krajšim premorom smo vadili do večerje, kasneje še dobro urico in zvečer so sledile karaoke, kitara ter pesmi za dušo.

Naslednje jutro po zajtrku smo se takoj zbrali in nadaljevali z našim prijetnim delom naprej. Ves dan smo preživeli v znamenju petja, kitare, klaviature, bobnov, smeha in plesa. Za izziv smo si postavili nastop sredi mesta Ptuj pred jelko, ki krasi center. Odpeli smo dve pesmi za mimoidoče, jih razveselili ter šli še na krajši ogled mesta. Zvečer smo zopet odšli v mesto, kajti pridih luči ga dela čarobnega. Po prihodu nazaj smo poskrbeli za divjo sprostitev in pripravili disko večer, kjer si je dala duška še naša mentorica gospa Ljudmila Par.

V nedeljo pa je že takoj po zajtrku prišel neprijeten del vsega vikenda – pospravljanje, pakiranje ter misel na odhod. Do 9. ure smo vse sobe uredili, pospravili in vse pripravili za odhod. Sledile so še zadnje vaje, utrjevanje, smeh, snemanje, popravki in obilo zabave.

Nekateri precej utrujeni, drugi nenaspani, tretji brez glasu, vsi pa z iskrico v očeh, nepozabno dogodivščino, prijetno toplino v srcu, z duhom GLOG-a in novimi ritmi glasbe smo tako v Celje prispeli okoli 15. ure popoldne. Preživeli smo nepozaben vikend, v katerega smo vložili trdo delo in smo vsi neučakani, da stopimo pred vas, vam z glasbo odpremo srce in skupaj naredimo dan, teden, mogoče celo leto lepše.

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.