Aktivnosti na šoli

 
12.06.2012

Literarna ekskurzija na Koroško

Dijaki 1. letnikov in njihovi profesorji smo se letos na literarne ekskurzije odpravili na različne destinacije oz. v različne konce Slovenije in sosednjih dežel.

Ena skupina nas je odšla na Koroško in v sosednjo Avstrijo. Prvi postanek je bila Prežihova bajta v Kotljah, kjer smo se za trenutek vživeli v življenje in delo slovenskega socialnega realista ter revolucionarja Lovra Kuharja oz. Prežihovega Voranca.

Nekaj se nas je plaho oziralo naokoli in se spraševalo, le kje bi bile te čudovite solzice…

Nato smo se odpravili v sosednj Avstrijo, kjer smo najprej uživali v deželi maket svetovnih znamenitosti Minimundusu. Vsaka je enkratna, zanimiva in neponovljiva, sploh če pomisliš, koliko ur preciznega dela je potrebno, da taka mojstrovina nastane.

Nato smo skočili do Vrbskega jezera, kjer nam je bilo žal, da smo kopalke pozabili doma, nato smo zavili v glavno mesto avstrijske Koroške Celovec, ki nas je prevzel s svojo čistostjo in mirnostjo, na koncu pa smo se poklonili še prestolu slovenskih knezov na Gosposvetskem polju.

Preživeli smo lep dan, poln doživetij in novih spoznanj.

Maja Antonič in Andrej Jenuš, vodji ekskurzije

Priporoči prijatelju: 
 
 

Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje, Ipavčeva 10, 3000 Celje, Slovenija | Telefon: 03/ 428 69 00 | Fax: 03/ 428 69 01 | E-pošta: info(a)szsce.si 
Izobraževanje odraslih: 03/ 428 69 10 | Tečaji: 03/ 428 69 26 | 

Pogoji uporabe. Pravice pridržane, © 4S, svetovanje in razvoj, d.o.o.